Aktuellt – Yoga, Utställning, Bok och Film

Yoga och Naturkontakt

lör 21 maj 2022, på Lidberga Gård i Vallentuna

Yoga och Naturkontakt lördag den 21 maj 2022


Precis när naturen förbereder sig för blomning är du välkommen att inspireras och stärkas av yoga och naturkontakt på en mycket vacker plats i Vallentuna. Här, när träd och blommor slår ut kan du med yogans hjälp slappna av, stärka din kropp och ditt sinne. Du erbjuds ett tillfälle att stanna upp och reflektera tillsammans med andra och med vindens sus, fågelsång och stillhet. Här i frånvaro av storstadens olika ljud blir det lättare att varva ner och höra din inre röst.

PLATSEN 🌲
Gården heter Lidberga och byggdes 1863. Den ligger 3 mil norr om Stockholm i Vallentuna kommun, på landet mellan tätorten Vallentuna centrum och Åkersberga, i Österåker kommun. Här finns stall med får och höns, loge och ateljé ett par hundra meter från huvudbyggnaden. Runt gården finns det öppna jordbrukslandskapet med hagmarker, en bäck, åkrar och skog. 

YOGAN 🌲
Kundaliniyoga är enkel och kraftfull yogaform som är utformad så att alla kan utföra den. Ett Kundaliniyogapass består av olika fysiska övningar, en längre vila för att integrera övningarna och en avslutande meditation. Yoga hjälper till att leva mera närvarande och medvetet och att lägga märke till och uppskatta vardagens små nyanser. Yogan gör dig mera närvarande i nuet. Yogan är ett kraftfullt verktyg att stärka kropp och sinne och kan hjälpa dig att bättre hantera med- och motgångar i livet. Jag har en vacker loge för yogapassen. Jag leder yogapass under för-och eftermiddag.

NATUREN 🌲
Naturen väcker vår kunskap om de gröna miljöer som är vårt genetiska ursprung. Det kan vara minnen om sammanhang och tillhörighet som finns djupt i vår kärna. Här i naturen intill gården kan vi med ett pass ge dig en möjlighet att helt och fullt vara. 

ÖVNING FÖR EN DJUPARE NATURKONTAKT 🌲
Upplevelser i naturen kan vara en stärkande motpol till det snabba tempo de flesta av oss lever i där vi ständigt är på- och uppkopplade via mobiltelefoner och sociala medier.  Med metoden Flow Learning™ ger jag dig en möjlighet att helt och fullt vara ”här och nu”. Jag kallar det naturlig närvaro. Flow Learning™ är en enkel, kraftfull metod för lärande i naturen. Den bygger på grundläggande principer om lärande och medvetenhetsträning. Genom metodens fyra steg leder jag dig till en djupare upplevelse av naturen. Det handlar om att väcka din entusiasm, öva på din uppmärksamhet, njuta av upplevelsen och dela inspirationen med andra. 


KURSINNEHÅLL 🌲
Under dagen erbjuder jag Kundaliniyoga. Yogapassen passar både dig som aldrig provat yoga förut och dig som har mer erfarenhet. Yogan ger dig möjlighet att öppna blockerande energibanor i din kropp, få en fördjupad kontakt med dig själv och möjlighet att skapa mera sinnlig och fysisk balans. Yogan stärker ditt körtelsystem, nervsystem och gör dig starkare mentalt och fysiskt. En övning i naturen stärker din kontakt med naturen.


MAT OCH FIKA 🌲
Ekologisk hemlagad vegansk lunch ingår liksom för och eftermiddagsfika. Frukt.

DATUM, KOSTNAD OCH ANMÄLAN 🌲. Söndag 21 maj kl. 09.00 – 17.00 
Pris 700 kr. Anmäl dig genom att betala in hela kursavgiften på 700 kr till swish 0707204486 och ange YOGAKURS vid betalning. Skicka också ett mail till vattenringar@mhmail.se och berätta att du kommer. Sista anmälningsdag är 15 maj.

TA MED 🌲Mjuka yogavänliga kläder och kläder efter väder för våra naturupplevelser. 

VÄGBESKRIVNING O ADRESS 🌲
Buss 676 från Tekn. Högskolan mot Norrtälje. Busshållplats; Brottby trafikplats, 30 min restid från Stockholm. Vi har biltransport från/till busshållplatsen. Lidberga 3, 186 91 Vallentuna. vattenringar@mhmail.se  Tfn 0707 20 44 86, 


KURSLEDARE 🌲 
Karl Lindeborg. Yoga och konstnärlig verksamhet finns dagligen i hans liv. Kalle är utbildad vuxenpedagog, Coach/Vägledare och Kundaliniyogalärare.  Kalle har arbetat under lång tid som lärare med hållbar utveckling och utomhuspedagogik men hans huvudsakliga arbete är i dag som konstnär. Sedan fem år arbetar han som Kundaliniyogalärare i Vallentuna.

Varmt välkommen med din anmälan! 
Kalle

YOGA HT 2022! NY KUNDALINIYOGAKURS

Kundaliniyoga är en yogaform som kan utövas av alla. Yogan påverkar andningsapparaten, cirkulationssystemet, nervsystemet och immunförsvaret och gör kroppen starkare. Den stärker också musklerna, ger mental balans, verkar lugnande och avslappnande. Av yogan blir jag mer närvarande i nuet och jag har en kraftfull verktygslåda som hjälper mig när livet gungar eller stormar. Yogan gör mig stabilare och jag kan bättre ta beslut utifrån det som händer mig. Jag blir tydligare inför mig själv och det hjälper mig i möten med andra och att se dem mera tydligt. Min vardag blir klarare och jag kan med mera styrka, tålamod, ödmjukhet och även tacksamhet uppskatta livet. Det är roligt att undervisa för då kan jag hjälpa andra att utveckla sina liv. Välkommen att komma och praktisera Kundaliniyoga i Vallentuna kommun! Liten grupp- max 7 deltagare. Priset för 12 tillfällen är 2 100:- Anmälan till: vattenringar@mhmail.se eller till telefon 0707 20 44 86. Kvällsyoga 18.30-20.00

GRATIS PROVA PÅ YOGA! Måndag 5 och 12 sept kl. 18.30- 20.00. Anmälan se ovan.

Mer info se under fliken ”Arbete”/ ”Yoga” och på Företaget Harmoni för hela dig -hemsida: www.harmoniforheladig.se

Längtan ut Konstutställning på Dalarnas Naturum, Siljansnäs utanför Leksand, juni – aug 2022.

Längtan ut Konstutställning på Dalarnas Naturum, Siljansnäs utanför Leksand

” På Rymmen”

Längtan ut.. ” Utställning sommar 2022, Dalarnas Naturum, Siljansnäs. Utställningen pågår från 22 juni – 21 aug. Öppettider dagligen 10-16. Webplats; naturumdalarna.se

Karl Lindeborg – fågelfjädrar, Annelie Karlsson – träfigurer. Se mer om AnneLies kosthantverk på hennes hemsida; norea.nu

Diktsamlingen LJUS

I dec 2020 kom min senaste bok LJUS ut! Boken finns att köpa t.ex på Adlibris för 159:- + frakt

Berätta om

Säg inte att urskogen huggs ner

– berätta om människor som vaktar skogen,

lägger sig framför skogsmaskinerna.

Säg inte att barnen drabbas av nedskärningar

– berätta om vuxna som hittar möjligheter.

Säg inte att oljeutsläppen dödar grisslorna

– berätta om trasten som sjunger när

ljuset återvänder.

Säg inte att vi överkonsumerar

– berätta om verkliga behov och

ungdomars drömmar.

Säg inte att vår välfärd är omöjlig globalt sett

– berätta om dom som färdas väl.

Säg inte vad soldaterna gjorde

– berätta om människorna som gjorde godheten möjlig

trots kriget.

Säg inte att människor bara lämnar varandra

– berätta om människor

som lyckas få kärleken att växa.

Säg inte mer

– rufsa mig i håret, stryk mig över kinden,

kyss mina läppar, håll om mig,

stå kvar.

NY FILM! TA ETT STEG FÖR ALLT DET SOM GÖR OSS LEVANDE

”Att vara människa, vårda drömmar; om barnens rätt, allas rätt, till biologisk mångfald, skönhet, förundran.” ”Vad är skönhet för dig? Vad är rikedom för dig? Vad väljer du att hänföras av? Vad väljer du att värdesätta över allt annat?” En film om mina drivkrafter som konstnär och pedagog, av Annika Hagberg och Germund Sellgren. Den finns på Youtube: